Mesologie is de vriendelijke weg terug naar gezondheid. Het is een vorm van geneeskunde waarbij reguliere medische kennis wordt samengevoegd met inzichten uit de aanvullende alternatieve geneeswijzen, zowel in het onderzoek als ook bij de behandeling. De basis voor de Mesologie wordt gevormd door de combinatie van reguliere geneeskunde met kennis uit de Ayur Veda (Kapha, Pitta en Vata), de traditionele Chinese geneeswijze (vanuit de vijf elementen hout, vuur, water, aarde en metaal), Homeopathie, kruidenleer, Orthomoleculaire geneeskunde en voedingsadviezen.

Mesologie is voor iedereen; man of vrouw, jong of oud. Patiënten die een mesoloog inschakelen, zoeken ondersteuning bij chronische lichamelijke en/of psychische klachten. Het kunnen aandoeningen zijn zoals pijnen aan rug- nek en schouders, gewrichtsproblemen of hielspoor, allergieën, eczeem en huidproblemen, maagdarmstoornissen, (nachtelijke)onrust en slaapproblemen, burn-out, migraine, menstruatie- en overgangsklachten; of er is een onvervulde kinderwens. Ook bij acute klachten kan een mesoloog ondersteuning geven om het lichaam sneller terug in balans te brengen. Daarnaast is het mogelijk een (half)jaarlijkse check-up aan te vragen.

Steeds vaker zoeken ouders van baby’s en jonge kinderen het mesologisch alternatief. Bij kinderen gaat het meestal om eczeem, allergieën, hyperactiviteit, slaap- leer- en concentratiestoornissen of groeipijnen. Maar ook bij moeilijke eters en onbegrepen buikpijnen willen de ouders (voedings)advies.

Daarnaast kan de mesoloog ook voor tieners een uitkomst bieden bij huidproblemen zoals acné, onduidelijke vermoeidheid en buikklachten.

Eveneens kan de mesoloog de oudere mens ondersteunen bij het gebruik van reguliere medicatie en preventief een goede gezondheid handhaven.

Mesologie is een nieuw begrip in de gezondheidszorg. Deze functionele geneeskunde is voor iedereen toegankelijk, omdat het duidelijkheid geeft in de oorsprong en betekenis van klachten en omdat de therapie lichaamsvriendelijk is. Er is een goede samenwerking met huisartsen, specialisten en andere disciplines in de gezondheidszorg.

Voor meer informatie: zie www.mesologie.nl
 
Lees hier in patiëntvoorbeelden tal van klachten die
d.m.v. mesologie verholpen of gereduceerd zijn.
Home
Mesologie
Over de mesoloog
De behandeling
Vraag & antwoord
Contact
Vergoedingen zorgverzekering
Elsenpraktijk Mesologie is aangesloten bij de NVVM en RBCZ
webdesign hugodenouden.nl