Hoe lang duurt een consult?

Antwoord: Voor een eerste consult reserveer ik één tot anderhalf uur. De volgende consulten duren over het algemeen iets korter. De consulten voor kinderen duren gemiddeld één uur met uitloop van een kwartier om voedingsvragen te bespreken.


Vanaf en tot welke leeftijd kan een afspraak worden gemaakt?


Antwoord: Mesologie is voor alle leeftijden, vanaf 2 maanden tot hoge ouderdom en alles wat daar tussenin zit.


Wat zijn de kosten voor een consult?

Antwoord: Voor een volwassene is het tarief per behandeling € 95 en voor kinderen tot 12 jaar € 80.

Kijk hier voor de vergoeding van uw zorgverzekeraar.

Is een verwijzing van een (huis)arts nodig om een afspraak te maken bij Elsenpraktijk Mesologie?

Antwoord: Nee, om een afspraak te maken is geen verwijzing van een arts nodig. Een mesoloog streeft naar een goede samenwerking met (huis)artsen, specialisten, osteopaten en andere disciplines in de gezondheidszorg. Het kan voor u prettig zijn om uw bezoek aan de mesoloog met uw arts te bespreken. Hij/zij kan met mij contact opnemen als er onduidelijkheden zijn of meer informatie op prijs wordt gesteld.Hoe kan een afspraak worden gemaakt?

Antwoord: Wanneer u vragen heeft of geïnteresseerd bent in een afspraak, kunt u telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 06-22081858 of u kunt een e-mail sturen via het contactformulier op de site. Ook kunt u een sms sturen of voice mail inspreken, waarna ik met u contact opneem.


Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Antwoord: Over het algemeen heeft de mesoloog drie behandelingen nodig voor het gewenste effect. Het resultaat is niet alleen afhankelijk van de ernst en duur van de klachten maar ook van de individuele reactie op de totale behandeling. Drie tot zes maanden later vindt een laatste controle plaats. Veel mensen stellen een jaarlijkse check-up op prijs.

Bent u als mesoloog aangesloten bij een geregistreerde vereniging?

Antwoord: Ja, ik ben een geregistreerde mesoloog en aangesloten bij onze beroepsvereniging: de NVVM (Nederlandse Vereniging voor Mesologen onder nummer 51) en bij het NRM (Nederlands Register voor Mesologie). De NVVM regelt onder meer het tuchtrecht, de klachtenprocedure en de beroepsethiek. Het NRM draagt onder andere zorg voor de controle van de reglementen en de visitatie. De reglementen worden met regelmaat gecontroleerd door externe organisaties, waaronder de Consumentenbond. In december 2001, 2002 en 2005 heeft de Consumentenbond aan de Nederlandse Vereniging voor Mesologie de hoogst haalbare score (10) toegekend. De Vereniging staat daarmee sindsdien op de eerste plaats. Lees hier het artikel van december 2002.

Daarnaast sta ik geregistreerd bij de RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) onder nummer 406070R en de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze) onder nummer 21901032.

Wat voor opleiding heeft een mesoloog gevolgd?

Antwoord: De mesoloog heeft zijn of haar opleiding gevolgd aan de Academie voor Mesologie te Amsterdam, Stuttgart of Wolfsburg (Duitsland). Mesologie is een vijfjarige opleiding op HBO+ niveau. In de opleiding tot mesoloog zijn de onderstaande vakken aangeboden:      
Reguliere geneeskunde (o.a. anatomie, fysiologie, neurologie, pathologie)
Regulier lichamelijk onderzoek (visceraal, orthopedisch)
Traditionele Chinese Geneeskunde (filosofie, diagnostiek en voedingsleer)
Ayur Veda (filosofie, diagnostiek en voedingsleer)
Homeopathie (klassieke, fysische en klinische homeopathie)
Fytotherapie
Orthomoleculaire geneeskunde (vitamines, mineralen, supplementen)
Psychologie en filosofie
 
Contactgegevens Academie voor Mesologie:
Stichting Academie voor Integrale Geneeswijzen Amsterdam
Hugo de Grootkade 30-38
1052 LT Amsterdam
Telefoon: 020-6823515
www.academie-mesologie.nl


Voor meer informatie: zie www.mesologie.nl


 
 
Home
Mesologie
Over de mesoloog
De behandeling
Vraag & antwoord
Contact
Vergoedingen zorgverzekering
Elsenpraktijk Mesologie is aangesloten bij de NVVM en RBCZ
webdesign hugodenouden.nl